torsdag 2. august 2012

Morosett, Bråkmakergenser og matchende sokker

Det nærmer seg oppstart i barnehagen for Endre, og da må jo mamman strikke ullklær til go'gutten sin.
Jeg er svak for oppskriftene og garnet til Pickles, noe som er tydelig når jeg har strikket barnehagesett til Endre.

Morosett, genser og bukse. 
 Strikket i str 3-4 år, i Pickles Extra Fine Merino, men modellen er så smal at den passer fint - selv om den er litt for stor så er det ikke FOR stor. Jeg strikket nemlig genseren i str 1-2 år, men den var akkurat passe til Endre så da var det bare å rekke opp og begynne på nytt. Mønsteret finner du her.
Detalj av vevstrikken på bærestykket på genseren. 

Jeg har strikket buksa i glattstrikk og ikke ribb som det står i oppskrifta, og jeg har strikket en god vrangbord nederst på beina, sånn at den kan brettes opp/ned etter behov. 


Bråkmakergenser.
 Denne genseren er strikket i str 3-4 år i Pickles Pure Thin Alpakka og er alt for stor til Endre nå til vinteren, men det er jo kjekt å ha  noe å vokse inn i også. Oppskrift finner du her.  Jeg bestilte kit til denne genseren og fikk knapt med garn da jeg kom til halsen. Tror jeg mangler én cm på full lengde, men da var det slutt på garnet så jeg måtte felle av. En delajl av det veldige elastiske  mønsteret.


Matchende sokker til far og sønn.
 Disse sokkene er strikket i Järbo Raggi. Nøstene er på 100 gram, og det gikk med et nøste til herresokkene og 1/3 nøste til sokkene til junior. Sokkene er strikket på pinne nr 4,5 så det går relativt raskt å strikke. I tillegg er sokkene veldig mye og gode. Så det blir nok strikket flere sokker av dette garnet. 

2 kommentarer:

  1. Så fine gensere, likte fargene !buksa er knall tøff:0)

    SvarSlett
  2. Herlige barnehageklær :) Heldig liten tass!

    SvarSlett